42927_foto5Geschiedenis  : ’t kamps haantje (anno 1991)

Beste klanten,

Na een opleiding van 5 jaar in de hotelschool van Geel en 1 jaartje werken bij Van Zon in Beringen wou ik iets voor mezelf beginnen. Een optie was een kiekenwinkel in Leopoldsburg.  Daar Julien en Fieneke van het Fort-winkeltje op pensioen gingen was dat een start. Enkele huizen verder begonnen  met vers gebraden kippetjes, enkele klaargemaakte gerechtjes en vers afgesneden charcuterie en een potteke van dit en van dat. Na enkele jaren werd het assortiment uitgebreid en werden we een volwaardige afhaaltraiteur met een groot en vast klantenbestand. Ook voor vele Kampse  verenigingen werden we de vaste leveranciers voor hun eetdagen.

Mijn connecties bij de firma Van Zon zouden mij enkele jaren later nog goed van pas komen. Ik bood hem enkele van onze heerlijke kippetjes aan en wat gebakken billetjes en zo werden we huisleverancier. Op zekere dag kwam ik op het idee van lekker gekruide en voorgegaarde vleugeltjes op een stokje te steken en van dit product was mijnheer Van Zon direct overtuigd als frituursnack. Hijzelf kwam met de naam “propeller” op de proppen en dit artikel is een echte  “hoogvlieger van formaat”.  Om deze productie aan te kunnen moesten we natuurlijk investeren en al snel volgde de aankoop van professionele keukens op de Boskant.

Deze productie  en de winkel draaide op volle toeren met als gevolg  dat het privé iets minder voor de wind ging. Na mijn besluit om alleen verder te gaan heb ik de kleinhandel overgelaten aan Ellen en haar mama, Marijke. Zij hebben de zaak verder uitgebouwd maar na  7 jaar hebben ze er een punt achter gezet.

Ikzelf had intussen een functie als productiechef bij één van de vroegere leveranciers. Bij deze firma had ik ook de productie van de “ propellers “ ondergebracht en zag het niet zitten om op dat moment de zaak terug over te nemen.  Vermits ik intussen papa geworden was werd die job als productiechef nogal tijdrovend en kreeg ik een aanbieding om dichter bij huis te gaan werken. Bij de firma Dingens Barometers was er een mogelijkheid om mijn veelzijdigheid op de proef te stellen. Het werden enkele spannende jaren om mij om te scholen tot een volwaardig barometerbouwer. In een kleine firma kon ik de uitdaging aangaan om elk facet van de business uit te oefenen. Zowel montage,verkoop als dagelijks beheer zaten in het takenpakket.

Nu Ellen met de kleinhandel gestopt is, kwam er een probleem voor de vele verenigingen waar ze nog steeds vaste leverancier van was. Verscheidene van deze spraken mij aan of ik geen oplossing kon bieden. En dan heb ik een vroegere collega gecontacteerd om zijn infrastructuur te kunnen gebruiken. Dit in combinatie met mijn lekkere recepten en vakkennis "et voilà" : wij zijn weer op gang.

Omdat het ondernemerschap in het  bloed zit, heb ik het aanbod uitgebreid met verhuur van springkastelen, feestmaterialen en ook uw feestjes verzorgen wij weer. Van heerlijke buffetten tot een mobiele frituur kunnen wij u aanbieden.

Na 10 jaar barometers ben ik weer bij de firma Van Zon uitgekomen waar ik  sinds 1 januari 2012  in Beringen het team heb versterkt.  Dit als verantwoordelijke van de foodafdeling met alles wat niet-diepvries en niet-koeling was. 

Vanaf 1 februari 2018 ben ik een stapje hoger geklommen en ben ik filiaalleider van de ALVO-winkel, de vroegere C&B, in Zonhoven. Hier zal ik het team aansturen en alles in goede banen leiden. Hier komt mijn koksopleiding ook weer goed van pas vermits ik daar weer te maken ga krijgen met het verwerken van voeding. Van vers vlees in de slagerij, fruit en groenten in de versafdeling, het versnijden van charcuterie en het maken van salades alsook vers afgebakken broodjes in de bakkerij-afdeling. We gaan ook trachten om de traiteurafdeling tot een hoger niveau te tillen.

Spijtig genoeg was de job bij Alvo niet te combineren met het gezin en de uitbating van het Kamps Haantje. 

Na 1 jaartje hield ik het daar voor bekeken en ben gestart als vertegenwoordiger voor HG. Regio Limburg en een klein stukje Vlaams-Brabant. Deze topproducten aan de man brengen is ideaal te combineren met het bijberoep. Enkel op weekdagen waarmee ik de weekends vrij heb om het Kamps Haantje nog beter uit te bouwen en de service te optimaliseren. Het zoeken naar klanten en het ondernemen in het algemeen zit bij mij in het bloed. Ook van het afleveren van een goede en vriendelijke service is iets waar ik mijn voldoening uit haal.

  

Bedankt voor uw aandacht en hopelijk tot binnenkort.